VT logo nya

Musik & Teater

Att åka för att se,  lyssna eller dansa är alltid lika roligt. Västanhede Trafik tar er med på kulturupplevelser runt om i landet på ett bekämt sätt.

Moraeus

“Moraeus i Dalhalla” är en helt ny och unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus med flera publiksuccéer tidigare återvänder nu under sommaren 2018 med en härlig föreställning tillsammans med sina fantastiska gäster och musiker.
Han gästas bland annat av den folkkära artisten Tommy Körberg och Good Harvest! 

Jag vill följa med

björn skifs

Missa inte chansen att se och höra en av landets absolut mest folkkära artister när han ser tillbaka på en fantastisk karriär som berört så många.
Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro.

JAG VILL FÖLJA MED

Nya hyss med hjalmar & gänget

Efter nästan 100 föreställningar på Bruksteatern i Brevens Bruk dras snart ridån.
Men redan till hösten 2018 är dags att slå på strålkastarna igen! Hjalmar är en, minst sagt, seg gubbe, och om hängslena håller och sandalerna inte klämmer så står han på scenen igen med välkammad tofs när nästa spektakel har premiär september 2018. ”NYA HYSS - med Hjalmar och gänget”, heter en helt nyskriven revy, och om det ligger ett uns sanning i talesättet att ”att ett gott skratt förlänger livet” är vi övertygade om att publiken lämnar föreställningen som ystra tonåringar. Marie Kühler, Peter Kjellström, Amanda Flack, Step-han Bergs revyorkester och en eller annan överraskning gör Hjalmar och Peter Flack sällskap på revytiljorna.

JAG VILL FÖLJA MED

så som i himmelen

Höstens stora musikalupplevelse – succéfilmen blir påkostad och hjärtevärmande
föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!

Den hyllade och prisbelönta succéfilmen Så som i Himmelen blir efterlängtad musikal på Oscarsteatern med urpremiär 13 september! Upplev magin när historien om den lilla kören återuppstår i musikalvers-ionen skriven av Kay och Carin Pollak. Fredrik Kempe komponerar nyskriven musik som ihop med Gabriellas sång från filmen, ska ge liv åt historien om världsdirigenten Daniel Daréus som efter ett sammanbrott plötsligt avbryter sin inter-nationella karriär och återvänder till sin barndomsby för lugn och ro. Där övertalas han att ta över spill-rorna av den lilla kyrkokören och hans liv tar en plötslig vändning. Han lär känna byns färgstarka karaktä-rer och i dem möter Daniel vänner, fiender och där hittar han kärleken.

I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt, Christopher Wollter, Tuva B Larsen m fl samt en stor orkester och ensemble, i regi av Markus Virta
 

JAG VILL FÖLJA MED