VT logo nya

Flerdagsresor

Unna Er lite ledighet från stress och vardag, här njuter Ni från den stund Ni kliver på vår buss, bort från stressen till några dagars avkoppling.
När Ni gör bokning så kommer får Ni bokningsbekräftelse från Forsbergs Buss vilket är helt i sin ordning då Forsbergs Buss sköter vår reseverksamhet och som också är ett av de bolag som ingår i Västanhedes koncern.

österlen - äpplen, kryddor & ädla drycker

Bussresa till Österlen

Österlen är så starkt förknippat med äpplen, fantastiska vyer över böljande landskap och havet som aldrig är lång borta. Turen till Österlen går av stapeln en vecka efter avtäckningen av äppeltavlan. Vi besöker bland annat Kiviks musteri, Österlens kryddor och Nordic Sea Winery -som är norra Europas mest moderna vinanläggning där några av systembolagets mest sålda och kända varumärken produceras.

ring för bokning

DAG 1
Färden går söderut och vid Nyköping stannar vi för en ben-sträckare och lite kaffe. Resan går genomÖstergötland och vidare in i Småland.
Lunch serveras i Oskarshamns trakten. Resan fortsätter genom Blekinge och vidare till Österlen och vi slås av de vackra vyerna av det böljande landskapet vid Brösarps Backar. Middag och övernattning tre nätter på berömda Hotell Svea i Simrishamn.
 

DAG 2
Efter frukost går färden västerut mot Ystad, den charmiga småstaden med sina korsvirkeshus och smala kullerstensgator. Ystad är starkt förknippad med Henning Mankells romanfigur Kurt Wallander.
Vi gör en promenad i hans fotspår tillsammans med en lokal guide som berättar och visar. Färden går sedan till Österlens kryddor. På fälten kring gården odlas alla de kryddor som förädlas av dem själva och som sedan får fylla hyllorna i gårdsbutiken. Här serveras vår lunch som naturligtvis inspirerats av skörden från de egna odlingarna. Färden fortsätter till fiskeläget Kåseberga och där tronar Sveriges största bevarade skeppsättning, Ales stenar.
Om vädret tillåter tar de som vill en promenad upp och det är värt mödan, utsikten är fantastisk.
Vi åker mot hotellet och samlas till en gemensam middag.

DAG 3
Denna dag ska vi mer eller mindre ägna oss åt mat och dryck, och vi börjar med en rejäl frukost på hotellet.
Vi ska nu göra ett besök på Nordic Sea Winery i Simris-hamn. Vinriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar där några av systembolagets mest sålda och kända varumärken produceras. Druvorna plockas runt om i värden och jäser på satellitvi-nerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery där vinerna förädlas, lagras och buteljeras innan de tappas på flaska eller box. Vi börjar med en guidad visning av anläggningen som naturligtvis
inkluderar vinprovning vilket
ackompanjeras av väl valda delika-tesser. Därefter äter vi lunch.
När humöret är på topp finns det all anledning att sätta pricken över i. Vi beger oss till Kronvalls Vinslott där vi får höra lite slottshistorik, men framför allt om den ädla me-toden att framställa mousserande vin. Besöket avslutas med ett smakprov av slottets eget mousse-ande vin, Tirage.
Åter på hotellet åter vi en gemen-sam middag.

DAG 4
Efter frukost är det dags att
återvända hemåt men först ett besök i Kivik, som är känt för sin årligen återkommande marknad och sina stora fruktodlingar. Vi stannar till vid Äpplets hus och går runt och kikar på egen hand. Här finns det även möjlighet att köpa med sig av olika produkter, allt från olika typer av must, cider, marmelader, chutneys och mycket annat. Det finns även möjlighet att ta en fika.

FAKTA
3-6 oktober 2019

PRIS 5200 kr
Enkelrumstillägg 1065 kr

I PRISET INGÅR:
• Bussresa i helturistbuss
• Del i dubbelrum
• Middag dag 1-3
• Kaffe & smörgås dag 1
• Lunch 1-4
• Besök och guidade visningar enl. program
• Vinprovning på Nordic Sea Winery
• Provsmakning av 2 glas mousse-rade på Kronwalls vinslott

Busskaffe serveras vid några
tillfällen till en mindre kostnad

Vid bokning före 1 februari ger vi 200 kr rabatt.
Avbeställningsskydd 200 kr.
Anslutningsbuss från Dalarna +200-350 kr